Albezon Vakantiekampen

Kampdata
De data voor de zomer van 2019 zijn nog niet gekend. Van zodra meer nieuws, verschijnen ze hier.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf per mail naar albezon.vakantiekampen@vzwapart.be​​

Startdag
Op zaterdag 30 juni spreken we met alle jongeren en begeleiders af op de Bekwame Boon voor de startdag: je ontmoet er de andere jongeren van je kamp, we spelen samen een spel, we leren Albezon beter kennen en smeden plannen voor op kamp. Tot dan!


Kampprijs

De kampprijs voor kamp 1, 2 en 3 bedraagt 320 tot 400 euro.
De kampprijs voor kamp 4 (10-dagen) bedraagt 280 tot 360 euro. Meer info hier.
Lukt het voor jou niet om mee te gaan op kamp om wille van de kostprijs, contacteer ons zeker, dan zoeken we samen naar een oplossing.Contact, inschrijvingen of vragen

Mail of bel naar Ploegje vakantiekampen: albezon.vakantiekampen@vzwapart.be

Albezon kan je ook digitaal bewonderen op onze Facebook pagina. Je vindt er het laatste nieuws, veeel meer foto's, ...
(de blogposts op deze website die vroeger die functie hadden, worden niet meer up-to-date gehouden)

Wil je dit jaar graag begeleiden? We organiseren elk aar een begeleidingsweekend in maart. Daarna verdeelden we de begeleidersploegen voor deze zomer. Wil je volgend jaar graag begeleiden? Laat dat dan even weten, dan zorgen we dat je op tijd een uitnodiging krijgt voor het begeleidingsweekend.

Interesse als chauffeur? We zoeken ieder jaar opnieuw chauffeurs die vrijwillig onze jongeren en begeleiders veilig naar Albezon willen voeren en terugbrengen naar Gent. Een trip naar Zuid-Frankrijk, zie je dit zitten?
Stuur een mailtje naar paul.blanckaert@telenet.be

Heb je interesse om op een andere manier te helpen als vrijwilliger bij ons project? Contacteer ons dan ook eens via albezon.vakantiekampen@vzwapart.be.Albezon kort omschreven

Met een kleine groep van tien jongeren (16-21j of 13-15j), waarvan een drietal uit de bijzondere jeugdzorg, en vier enthousiaste begeleiders (21+), trekken we naar een eeuwenoude boerderij in de zuid-franse Cévennes streek.

Tien à twaalf dagen word je ondergedompeld in een schitterend decor: ongerepte natuur, verfrissende riviertjes, adembenemende landschappen en idyllische dorpjes..

's Morgens steken we onze handen uit de mouwen door te werken in de moestuin en op de fruitterrassen, te koken op een door houtvuur aangedreven cuisinière, de oude boerderij verder op te knappen, hout sprokkelen en te zagen, ... 's Middags gaan we zwemmen in de rivier, muziek maken, wandelen door de valleien en plateau's, een spel spelen of iets creatiefs bekokstoven, en 's avonds is er tijd voor gezelschapspelletjes en een goed verhaal bij kaarslicht, of gaan we sterren kijken, ...

We doen dit alles met respect voor de natuur en voor elkaar. We nemen voor even afscheid van onze gsm's en ander digitaals, en beleven deze week intens samen, vinden elkaar in een gesprek, in muziek, tijdens het werken... We kiezen om zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch te koken, en toveren streekproducten of eigen oogst om in heerlijke Bourgondische maaltijden.