Even in de sfeer komen...

gezelligheid - houtvuur - Cevennes  - kaarsen – gitaren - lachen - zon - wandelen - respect - moestuinwerkjes - zwemmen - witte minibusjes - hout zagen - natuur - groep - wijs - sterrenhemels - koken - bergen ....

Doen veel van deze woorden je al een beetje kriebelen, lees dan wat er binnenkort wel eens met jou zou kunnen gebeuren ..... jouw verhaal... ?!?

Het is zomer. Je hebt je bagage op het nippertje bijeen geraapt en je neemt afscheid van familie en je lief (die staat te schreien omdat zij/hij niet mee kon).

In Gent stap je in een minibus. Naast jou zitten Lander, Elke, Maaike, Kenny enzovoort, in totaal zo'n tiental ongeduldige avonturiers. Jeroen geeft het startsein. Hij is één van de 4 begeleiders. Nog zo'n kleine 1000 km. De sfeer zit er al snel in. Na 7 kaartspelletjes wordt de streek opvallend mooier. Nog eens 32 chiroliedjes verder ben je er. "WAW !!! IS DAT HIER WIJS ZEG": zeg je tegen de 2 permanenten die gans het jaar door in ALBEZON wonen en je met je bagage naar beneden helpen. Het is snikheet. Even later zit je al in het bergriviertje. Toch ben je moe.... Morgen begint pas echt...


Je staat als eerste op, want je moet samen met Liesbeth het ontbijt verzorgen voor de groep. Snel maak je het houtvuur aan (want elektriciteit en een kookfornuis kennen ze ginder niet). Iedereen vindt het ontbijt in open lucht heerlijk, behalve Lorenzo die - zo zal later blijken - nogal een degoutant ventje is.


Nadien worden de werken verdeeld. Jij mag in de moestuin de aardbeiplantjes wieden samen met Luc. 2 anderen herstellen een muurtje, de rest gaat eten maken en brandhout zoeken boven op het bergpad. Het is lastig omdat het warm is en je niet echt gewoon bent om in de tuin te werken. Tijdens de pauze zeggen de macho's van de groep dat ze een ganse boomstam naar beneden gesleurd hebben. Na nog eens een dik uur werken duik je voor een douchke in 't water.De bel weergalmt. Het middageten is klaar. Lander en Maaike hebben een vleesloos maal bereid. Een raar smaakske, maar toch niet slecht. Tijdens de afwas wordt er met water gekletst, waardoor de 5 die wilden siësten niet echt content zijn.


De groep had op een voorbereidingsavond ergens in juni al beslist om de eerste dag een durftocht te doen langs de rivier. Het wordt de max. Tijdens de terugtocht babbel je honderduit met Elke die blijkbaar al een paar zeer moeilijke jaren achter de rug heeft. Je ziet dat het gesprek haar deugd doet. Eens terug help je allemaal aan het avondeten en ondertussen bespreek je wat je 's avonds gaat doen.


Maaike en begeleidster Lies zouden graag een avondspel doen, maar willen morgen onder de middag nog wat voorbereiden. Het wordt een rustige avond. Er wordt weerwolven gespeeld en ook een beetje gitaar.


Morgen wordt een lastige, maar leerrijke dag. Je gaat immers brood bakken in een oude, stenen oven. Je bent benieuwd. Rond kwart over elf ga je slapen in de schuur, maar je geraakt moeilijk in slaap, want naast jou wordt er hard gesnurkt.
Het is Koen.

En, ga je mee?